Apr 30, 2013

#TolakPR : Apabila Gereja Jerusalem Berdoa Untuk Kemenangan Pembangkang.


1. Satu revelasi yang mengejutkan pada hari ini adalah apabila rakaman video sebuah majlis bacaan doa oleh penganut agama Kristian Pro-Israel mendoakan agar kemenangan diberikan untuk pihak Pembangkang untuk PRU-13 dimuat naikkan ke laman YouTube.

2. Antara doa-doa yang dibacakan adalah seperti: 


Let Malaysia new government to do the new thing. Let the new government to open their door to Israel and have good connection with Israel.

3. Satu per satu petunjuk telah diberikan oleh Allah swt tentang betapa pincangnya pakatan pembangkang ini.

4. Malah video ini menguatkan lagi fakta yang pernah Anwar Ibrahim ucapkan dahulu iaitu tentang menyokong keselamatan Israel.

5. Pendedahan rakaman ini dilakukan bukan kerana faktor agama tetapi faktor politikal. Pendedahan ini juga adalah kerana rakaman ini berbentuk politikal dan bukannya untuk menghina mana-mana agama. malahan mereka ini juga bukannya rakyat Malaysia!

6. Terlalu banyak persoalan yang timbul akibat daripada video ini. Tetapi yang paling berlegar adalah mengapa Malaysia yang dipilih? Mengapa tidak negara lain? Pernah adakah mana-mana pemimpin pembangkang berjumpa dengan kumpulan ini lalu mengadu masalah mereka kepada kumpulan ini? Bagaimana pemimpin tersebut mempunyai akses kepada Israel?

7. Agak-agaknya apa kata pemimpin PAS tentang hal ini?

8. Kita tunggu kenyataan daripada Nik Aziz.

9. Gunakan Hak Untuk Berfikir Sebelum Hak Untuk Bersuara!

No comments: