Mar 27, 2017

Nasib Baik Nurul Izzah Tidak Hasut Penghuni Razak Mansion!


Untung penghuni Razak Mansion, dahulu rumah hanya 399 kaki persegi, kini mereka perolehi 800 kaki persegi.

Untung penghuni Razak Mansion, dahulu rumah ada satu dua bilik, kini ada tiga bilik dan 2 bilik air.

Mar 11, 2017

Teresa Kok Biadap!

 

Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok dari DAP hari ini bersikap biadap dan kurang ajar apabila beliau dan sekumpulan Cina DAP termasuk media pembangkang telah merempuh majlis perkahwinan yang diadakan di Dewan Komuniti dan Masyarakat Taman Desa.

Tujuan Teresa Kok dan kumpulan Cina DAP beliau merempuh majlis perkahwinan yang diadakan di dewan tersebut adalah untuk membantah projek Rumah Wilayah Persekutuan (RumaWIP) yang akan dibangunkan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan.

Mar 4, 2017

Tun Mahathir Bukan Negarawan Tetapi Sawan


1. Gambar di atas jelas menunjukkan keadaan mental Pengerusi Parti Pribumi yang kini sudah hilang kewarasannya.

2. Dahulu, sewaktu memegang jawatan sebagai Perdana Menteri, terlalu susah untuk melihat Tun M 'mencemar duli' dengan sewenang-wenangnya pergi ke mana-mana.

3. Tetapi kini, setelah menyertai DAP, Tun M menjadi setaraf dengan pencacai beliau sahaja.

4. Tiada lagi kehormatan kepada diri beliau.

Mar 1, 2017

Residensi Kerinchi: Betapa Celakanya Nurul lzzah1. Apabila YAB Perdana Menteri merasmikan Residensi Kerinchi, sebuah pangsapuri moden 18 tingkat bagi menggantikan perumahan flat empat tingkat di Kampung Kerinchi, saya lebih tertumpu kepada nasib 35 keluarga yang tidak mahu mengikuti program ini akibat termakan hasutan daripada ahli parlimen mereka, Nurul lzzah.

2. Saya bersimpati kerana mereka terlepas peluang yang tidak akan datang kembali ke dalam hidup mereka.

3. Saya menerima maklum bahawa ada yang diberikan perumahan PPR oleh kerajaan dan ada juga yang pulang ke kampung halaman masing-masing.

4. Projek Residensi Kerinchi ini adalah bukti jelas keprihatianan kerajaan terhadap rakyat walaupun di dalam kawasan parlimen pembangkang.

5. Bayangkanlah sebuah rumah flat yang usang satu bilik telah yang mana ketika itu dinilaikan sekitar RM50,000 kini telah dibangunkan kepada bangunan moden tiga bilik lengkap dengan kemudahan seperti kolam renang, padang futsal dan pelbagai lagi kemudahan dan dinilaikan sehingga hampir RM 500,000.